Supă Parmantier



SUPĂ PARMANTIER


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte
- 1 litru supă de carne sau de zarzavat
- sare
- 1 pahar de smîntînă



Mod de preparare

Se curăță cartofii, se spală cu multă apă rece și se taie
felii mari, apoi se pun să fiarbă într-un litru de supă
de carne sau zarzavat.
Se scot cînd se fărîmă ușor, se trec prin sită sau se mixează ;
pasta obținută se subțiază cu lapte dulce și se sărează
după gust.
Piureul se pune în oala în care au fiert cartofii, împreună
cu o lingură de unt.
Se fierbe supa zece minute, după care se stinge focul și
peste un sfert de oră se drege supa cu smîntînă.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.