Supă din Carne de Pasăre cu Mere




SUPĂ DIN CARNE DE PASĂRE CU MERE


Ingrediente

- 1/2 pui
- 1 kg de mere
- 1 ou
- 1 pahar de smîntînă
- sare
- 1/2 lămîie
- 1 linguriță de zahăr
- 1 morcov
- 1 țelină mică


Mod de preparare

Se spală puiul, se pune pe un fund de lemn și se bate cu
un bătător pînă cînd se sfărîmă osul.
Se spală din nou, se pune apoi să fiarbă în apă rece cît
să-l acopere, se spumuiește cînd dă în clocot și se lasă
să fiarbă la foc mic.
Se spumuiește des, pentru ca supa să rămînă limpede.
Cînd carnea s-a înmuiat ușor, se adaugă zarzavatu
întreg și se lasă să fiarbă în continuare.
Se sărează, apoi se pun merele curățate de coajă și
tăiate felii subțiri să fiarbă în supă, la un sfert de oră
după ce s-a pus zarzavatul.
Cînd merele sînt fierte, se ia oala de pe foc, se drege supa
cu ou bătut cu smîntînă, se acrește după gust ( supa este
foarte dulce ) cu zeama de la jumătate de lămîie și se servește
caldă, dar este bună și rece.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.