Supă din Carne de Mînzat cu Zdrențe de Ou



SUPĂ DIN CARNE DE MÎNZAT CU ZDRENȚE DE OU


Ingrediente

- 1 kg de carne de mînzat
- zarzavat pentru supă
- sare
- tăiței sau zdrențe de ou
- verdeață


Mod de preparare


Carnea se spală și se pune la fiert cu apă rece.
Se spumuiește supa cînd dă în clocot, se adaugă
zarzavatul spălat și curățat, puțină sare și se
continuă fierberea la foc mic.
Cînd carnea a fiert se scoate, se pregătește din ea
un fel de mîncare, iar supa se strecoară și se mai
fierbe zece minute, cu tăițeii dați în clocot separat
și spălat cu apă rece.
Tăiței se clocotesc separat pentru că astfel tulbură
supa, care trebuie să rămînă limpede.
Se presară supa cu verdeață, se adaugă zarzavatul
fiert și se servește caldă, cu brînză sărată alături și
cu piper măcinat pus direct în farfurie.
În loc de tăiței se pot întrebuința zdrențe de ou care
se prepară astfel : se bate un ou spumă cu două
linguri de făină, apoi aluatul se pune cu lingurița
în supă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.