Supă de Vară




SUPĂ DE VARĂ


Ingrediente

- 1/2 varză albă
- 100 g de ciuperci
- 1 gulie
- 1 morcov
- 1 gir de praz
- 3 cartofi
- 1 lingură de unt
- 2 litri apă caldă
- sare
- piper boabe
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se spală varză, se taie fideluță și se freacă ușor cu sare,
apoi se clătește cu apă rece și se scurge.
Se pune într-o cratiță mare cu untul și se lasă să se înmoaie,
pe foc mic, zece minute.
Morcovul, gulia și prazul se spală și se taie fideluță sau
rondele și se pun peste varză.
Ciupercile se spală, se taie felii subțiri și se pun să dea cîteva
clocote cu apă caldă și cu sare.
Se adaugă peste zarzavat și se stinge totul cu apă caldă.
Se acoperă vasul și se fierbe încet un sfert de oră, după care
se pun cartofii tăiați cuburi mici, se sărează și se continuă
fierberea trei sferturi de oră.
În supă se pun cîteva boabe de piper.
Supa se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra și crutoane
de pîine prăjită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.