Supă de Țelină cu Găluște de Ficat




SUPĂ DE ȚELINĂ CU GĂLUȘTE DE FICAT


Ingrediente

-  3 țeline mijlocii
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 păstîrnac
- 1 lingură de unt
- 5 ficăței de pasăre
- 1 ceapă mică
- 1 linguriță de făină
- 1 gălbenuș crud
- sare


Mod de preparare

Se curăță țelinele, morcovul, cartoful și păstîrnacul, se spală
și se pun la fiert într-o oală adîncă, acoperite cu apă caldă.
Legumele se taie felii, ca să fiarbă mai repede.
Se fierb o oră, după care se răcesc și se trec prin sită sau se
mixează și se pun în aceeași supă.
Ceapa se toacă mărunt, se amestecă într-o farfurie adîncă cu
gălbenușul, ficățeii dați prin mașina de tocat, o linguriță de
făină și sare.
Amestecul se omogenizează și se fac din el găluște mici, care
se pun să fiarbă în supă.
Se lasă focul mic și se fierbe acoperit, pînă cînd găluștele se
ridică deasupra oalei.
Se mai fierbe o jumătate de oră, după care se ia supa de pe foc.
Se servește caldă, cu pîine prăjită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.