Supă de Măcriș



SUPĂ DE MĂCRIȘ


Ingrediente

- 1/2 kg frunze de măcriș
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de făină
- sare
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ou crud
- 1 lingură de supă concentrată



Mod de preparare

Se curăță frunzele de măcriș de codițele tari, se spală în mai
multe ape, se taie fășii și se pun la fiert în apă care clocotește.
Se acoperă vasul, se fierbe la foc mic 30 de minute, după
care se face un sos alb din făină, unt și sare pe foc mic.
Amestecul se subțiază cu smîntînă și se răstoarnă peste supă.
Se potrivește de sare și se continuă fierberea încă zece minute.
Se stinge focul și se drege supa cu un ou bătut bine cu supă
fierbinte.
Se servește fierbinte, cu crutoane de pîine prăjită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.