Supă de Linte



SUPĂ DE LINTE


Ingrediente

- 1/4 linte
- 1 ceapă
- 4 - 5 fire de usturoi
- 2 linguri de bulion de roșii
- verdeață tocată
- sare
- 1 litru supă de zarzavat
- 1 lingură de ulei


Mod de preparare

Se alege lintea bob cu bob, se ține la înmuiat în apă
rece cîteva ore, după care se spală și se pune să fiarbă
cu 1 litru de supă de zarzavat.
Cînd bobul se desface prin apăsare, se adaugă ceapa și
usturoiul tocate mărunt, se pune sare și se continuă
fierberea.
Se adaugă bulionul peste douăzeci de minute, se pune
o lingură de ulei, apoi se stinge focul.
Supa se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.