Supă de Lapte Bătut



SUPĂ DE LAPTE BĂTUT


Ingrediente

- 1/2 pîine neagră
- 1 1/2 l de lapte bătut
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 lingură de unt
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare

Pîinea se rupe în bucăți mici și se pune să fiarbă cu
1 litru de lapte bătut.
Se amestecă în supă cu o lingură, ca să nu se prindă
pîinea de fundul oalei.
În restul de lapte se desface făina, se adaugă sare și o
lingură de zahăr și se pune amestecul peste laptele fiert.
Se mai fierbe un sfert de oră, după care se ia vasul de pe
foc, se scoate pîinea și se trece prin sită, iar pasta obținută
se pune din nou să fiarbă în lapte.
Se amestecă în oală pentru ca pasta să nu se prindă de
fundul oalei, se adaugă untul, se mai fierbe la foc mic
zece minute, după care se stinge focul.
Supa se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.