Supă de Hribi




SUPĂ DE HRIBI


Ingrediente

- 1/2 kg hribi proaspeți
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de făină
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- 1 ceașcă de lapte
- verdeață tocată


Mod de preparare

Se curăță hribii de partea tare care a stat în pămînt,
se separă codițele, se spală în mai multe ape reci
și se taie felii subțiri.
Dacă se pot folosi și codițele, acestea se taie felii
mai groase.
Se lasă hribii în farfurie timp în care se călesc cepele
tocate mărunt într-o ceașcă de ulei.
Se lucrează într-un vas adînc.
Se stinge ceapa cu 1 litru de apă caldă sau supă de
zarzavat, se adaugă hribii și se acoperă vasul.
Se fierbe încet un sfert de oră, după care se desface
făina în lapte dulce, se răstoarnă sosul în supă, se
adaugă sarea necesară și se continuă fierberea.
În supă se pune o legătură de pătrunjel, care parfumează
mîncarea și se aruncă după ce supa a fiert.
Cînd hribii sînt fierți, se stinge focul și se lasă supa să se
răcească un sfert de oră.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită și brînză
sărată alături.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.