Supă de Gulii




SUPĂ DE GULII


Ingrediente

- 3 - 4 gulii tinere
- 1 țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 4 linguri de griș
- 1 lingură de unt
- verdeață tocată
- usturoi
- 1 pahar de smîntînă


Mod de preparare

Se curăță guliile de coaja tare, se taie fideluță și se
călesc în unt, apoi se pun într-un vas adînc și se
sting cu supă de zarzavat sau cu apă caldă.
Se curăță țelina și rădăcina de pătrunjel de coajă
și se taie fideluță, apoi se pun în oala cu supă.
Se acoperă și se fierbe totul la foc mic, o jumătate
de oră.
Cînd s-au înmuiat legumele, se adaugă grișul, în
ploaie și usturoiul tocat fin.
După 20 de minute se stinge focul, se drege cu smîntînă
și se potrivește de sare.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită și brînză
sărată alături.
Înainte de a se servi, peste supă se presară pătrunjel verde
tocat fin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.