Supă de Gulii Pasată



SUPĂ DE GULII PASATĂ


Ingrediente

- 4 - 5 gulii mijlocii
- 1 lingură de unt
- sare
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de supă concentrată
- 2 cartofi


Mod de preparare


Se curăță guliile de coaja tare, se taie felii și se pun la fiert
împreună cu doi cartofi curățați și tăiați felii.
Legumele se pun la fiert cu apă caldă.
Se trec prin sită cînd au fiert bine, se pune piureul obținut
înapoi în supă, se potrivește de sare și se continuă fierberea
20 de minute.
În piureul de legume se desface o lingură de făină și se adaugă
o lingură de supă concentrată, pentru ca supa să aibă consistență.
Se adaugă o lingură de unt, sare, dacă este nevoie, și se stinge focul.
Supa de gulii se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.