Supă de Gulii cu Găluște de Ficat



SUPĂ DE GULII CU GĂLUȘTE DE FICAT


Ingrediente

- 4 - 5 gulii
- 1 țelină
- 1 ou crud
- 3 linguri de făină
- 3 legături de pătrunjel verde
- 1 crenguță de cimbru
- 3 fire de usturoi
- 2 morcovi
- 4 - 5 ficăței de pasăre
- sare


Mod de preparare

Se curăță guliile se taie în patru și se pun la fiert în
apă caldă împreună cu morcovii și țelina tăiate felii
groase.
O dată cu supa se pune la fiert un buchet format din
pătrunjel verde, o crenguță de cimbru și cîteva fire
de usturoi.
Cînd legumele au fiert, se scoate buchetul și se aruncă.
Supa se strecoară, legumele se trec prin sită și se pune
piureul obținut să fiarbă la foc mic.
Cînd supa dă în clocot, se pun găluștele de ficat.
Ficățeii de pasăre se dau în clocot, se scurg și se trec
prin mașina de tocat.
Se amestecă într-o farfurie adîncă cu un gălbenuș crud,
puțină verdeață tocată și două linguri de făină.
Amestecul se freacă încet cu o linguriță de unt, se sărează
și se omogenizează.
Din el se fac găluște mici, care se iau cu lingurița și se pun
în supa caldă.
Se acoperă oala, se micșorează focul și se fierbe supa încă
20 de minute.
În supă se adaugă restul de unt și o lingură de făină desfăcută
în apă rece, dacă supa nu este destul de consistentă.
Se servește caldă, cu crutoane de pîine prăjită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.