Supă de Franzelă



SUPĂ DE FRANZELĂ


Ingrediente

- 1/2 franzelă
- 1 l de supă zarzavat
- 2 linguri de unt
- 1 ou crud
- sare
- 1 ceașcă de smîntînă
- 1 lingură supă concentrată


Mod de preparare

Se taie franzela felii subțiri și se înmoaie untul într-un vas,
pe foc mic.
Se pun feliile de franzelă în unt, se rumenesc ușor și se lasă
în vasul în care s-au rumenit.
Se toarnă peste ele 1 litru supă de zarzavat, se acoperă și se
fierbe la foc mic.
După 30 de minute se trage oala de pe foc, se scot bucățile
de franzelă și se trec prin sită.
Pasta obținută se adaugă în supă, se potrivește de sare, se
pune o lingură de supă concentrată peste pîine și se cotinuă
fierberea încă zece minute.
Se drege supa cu smîntînă și un ou bătut spumă și se servește
caldă, cu pătrunjel tocat deasupra și brînză telemea alături.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.