Supă de Fasole Albă




SUPĂ DE FASOLE ALBĂ


Ingrediente

- 1/3 kg fasole boabe
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- 1 ardei gras
- sare
- 2 linguri de ulei
- 2 roșii decojite
- 1 păstîrnac
- mărar tocat


Mod de preparare


Se alege fasolea, se spală și se lasă la înmuiat cu apă rece
cîteva ore.
Se aruncă apa, se adaugă apă caldă peste fasole și se dă
într-un clocot.
Se aruncă din nou apa, se umplă oala cu apă rece și se lasă
fasolea să dea în clocot, după care se curăță păstîrnacul și
se pune întreg să fiarbă cu fasolea.
Se adaugă și puțină sare, pentru ca boabele să nu se desfacă
la fiert.
Cînd bobul de fasole s-a înmuiat ușor, se taie fideluță zarzavatul
de supă, se toacă ceapa și se pune peste supă.
Se fierbe la foc mic încă 20 de minute, apoi se adaugă roșiile
curățate de coajă și tăiate felii subțiri.
Se potrivește de sare, se adaugă puțin ulei, se mai dă într-un clocot
și se ia oala de pe foc.
Supa de fasole se servește caldă sau rece, cu mărar tocat deasupra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.