Supă de Ciuperci



SUPĂ DE CIUPERCI


Ingrediente

- 1/4 kg ciuperci
- 1 pahar de lapte dulce
- 1 linguriță de zahăr
- 1 lingură de făină
- verdeață tocată
- sare
- piper măcinat
- 1 ou crud


Mod de preparare


Se curăță ciupercile de partea care a stat în pămînt,
se spală în multe ape reci, trecînd cu mîna ușor
peste lamele, apoi se taie felii subțiri și se lasă într-o
farfurie adîncă, cu o lingură de făină presărată
deasupra.
Se pune pe foc un vas cu 1 litru de apă și cînd
aceasta dă în clocot se adaugă ciupercile și laptele.
Se acoperă vasul și se fierb ciupercile la foc mic,
o jumătate de oră.
Se adaugă sare, se îndulcește după gust și se mai
lasă pe foc zece minute, după care se stinge focul
și se drege supa cu ou bătut bine.
Supa se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra
și cu crutoane de pîine prăjită alături.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.