Supă de Chimen



SUPĂ DE CHIMEN

Ingrediente


- 2 cartofi
- 2 morcovi
- sare
- 100 g tăiței sau fidea
- 1 lingură de unt
- verdeață tocată
- 1 țelină mică
- 2 linguri de chimen
- 2 linguri de ulei
- 1 pahar de smîntînă


Mod de preparare


Se curăță zarzavatul, se spală și se pune întreg la fiert cu apă caldă.
Se fierbe acoperit, la foc mic 30 de minute, după care se adaugă
tăițeii fierți separat și clătiți cu apă rece și o lingură de unt.
Chimenul se pune cu ulei într-o tigaie, se ține acoperit pe foc mic
zece minute, se stinge cu supă fierbinte, apoi se strecoară.
Semințele de chimen se aruncă, zeama strecurată se pune peste
supă, se adaugă sare după gust și se mai clocotește cîteva minute.
Se stinge focul, se adaugă verdeață tocată și se drege supa cu smîntînă.
Se servește cu crutoane de pîine prăjită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.