Supă de Ceapă



SUPĂ DE CEAPĂ


Ingrediente

- 4 cepe mari
- 3 linguri de griș
- 1 cană de smîntînă
- 1 ceașcă de ulei sau 50 g unt
- sare
- piper măcinat


Mod de preparare

Se curăță ceapa, se taie peștișori și se călește la foc mic
cu o ceașcă de ulei sau două linguri de unt.
Din cînd în cînd se adaugă cîte o lingură de apă rece
pentru că ceapa trebuie să rămînă albă ; fără apă ea
devine galbenă.
Cînd s-a înmuiat bine se stinge cu 2 litri de apă caldă,
se acoperă vasul și se continuă fierberea zece minute,
după care se adaugă grișul, în ploaie.
Supa se fierbe la foc mic, amestecînd ușor în ea, pînă
cînd fierbe grișul.
Se potrivește de sare, se stinge focul la un sfert de oră
după ce s-a pus grișul și se drege cu o cană de smîntînă
proaspătă.
Supa se servește fierbinte, cu brînză sărată alături și,
după gust, cu piper măcinat deasupra.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.