Supă de Ceapă a la Francaise




SUPĂ DE CEAPĂ A LA FRANCAISE


Ingrediente

- 4 cepe mari
- 1 lingură de făină
- sare
- 1 lingură de unt
- 100 g cașcaval
- 1 lingură de griș
- 1 ou crud


Mod de preparare


Se curăță ceapa și se taie peștișori.
Se pune să fiarbă în apă caldă și după
zece minute se adaugă un sos alb făcut
din unt făină și subțiat cu supă sau apă caldă.
Se acoperă vasul în care se face supa și se
fierbe încă un sfert de oră împreună cu o
lingură de griș pus în ploaie.
O dată cu grișul se adaugă și sarea necesară.
Cînd supa este gata se drege cu un ou bătut
spumă cu supă fierbinte, se rade deasupra
cașcavalul și se servește fierbinte, cu crutoane
de pîine prăjită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.