Supă de Cartofi




SUPĂ DE CARTOFI


Ingrediente

- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceașcă de orez
- 1 lingură de bulion
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură de supă concentrată
- 1 ceapă


Mod de preparare


Se taie zarzavatul de supă fideluță și se călește împreună
cu ceapa tocată mărunt într-o ceașcă de ulei.
Cînd morcovii s-au înmuiat ușor, se stinge zarzavatul cu
2 litri de apă caldă, se adaugă cartofii tăiați cubulețe mici
și sare.
Se acoperă vasul și se micșorează focul.
Se fierbe totul o jumătate de oră, după care se adaugă făina
desfăcută într-o ceașcă de apă rece sau lapte dulce și o
lingură de bulion de roșii.
Se mai fierbe supa zece minute, să aibă timp făina să se
încorporeze bine.
Orezul fiert separat se adaugă în supă atunci cînd se stinge
focul.
Supa se servește caldă, cu brînză telemea alături.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.