Supă de Carne cu Stafide



SUPĂ DE CARNE CU STAFIDE


Ingrediente

- 1 rasol de vacă sau o pasăre întreagă
- 200 g stafide
- zarzavat de supă
- 1/2 lămîie
- 1 ou
- 1 pahar de smîntînă
- sare



Mod de preparare

Rasolul se spală și se pune la fiert într-o oală mare,
cu multă apă rece.
Se fierbe descoperit două ore, după care se adaugă
zarzavatul curățat și se lasă să mai fiarbă un sfert de oră.
Zarzavatul se lasă în supă sau se scoate cînd a fiert
bine.
Stafidele se pun în supă la un sfert de oră după zarzavat,
curățate de codițe și spălate în mai multe ape.
Se mai fierbe supa un sfert de oră, se sărează după
gust, apoi se ia oala de pe foc.
Supa trebuie să fie limpede.
Se servește caldă, dreasă cu smîntînă și ou și acrită
cu zeama de la jumătate de lămîie.
Rasolul se scoate din supă cînd a fiert bine, se curăță
carnea de pe os și se servește împreună cu supa.
Dacă supa se face din carne de pasăre, aceasta se bate
cu un bătător de lemn pînă cînd se sfărîmă bine oasele,
apoi se pune la fiert cu multă apă.
Supa de carne se spumuiește des și se strecoară cînd
se scoate carnea, pentru a rămîne limpede.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.