Supă de Carne cu Găluște de Griș




SUPĂ DE CARNE CU GĂLUȘTE DE GRIȘ


Ingrediente

- 1 rasol de vacă sau 1 găină mijlocie
- zarzavat pentru supă
- 2 ouă
- 4 - 5 linguri de griș
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată


Mod de preparare


Se spală carnea și se pune la fiert cu multă apă rece.
Cînd dă în clocot, se spumuiește, se potrivește focul
și se continuă fierberea împreună cu zarzavatul de
supă și cu puțină sare.
Cînd găina nu mai are grăsime pe ea și este fiartă,
se scoate pe un platou și se pregăteștește ca un fel de
mîncare, iar supa se strecoară și se fierbe în continuare
cu găluște de griș pregătite astfel : cele două ouă se bat
spumă, se adaugă grișul în ploaie, se bate în continuare
energic pînă cînd compoziția se desprinde de pe furculiță.
Se ia din compoziție cu o linguriță, se pun găluște în
supa care nu mai fierbe și se lasă două minute să se
întărească grișul.
Se întorc găluștele ușor, se acoperă oala și se continuă
fierberea 20 de minute.
Se adaugă în supă o cană de apă rece, se stinge focul,
se presară deasupra pătrunjel verde tocat fin și se ia oala
de pe foc.
Supa se servește cu brînză sărată alături.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.