Supă- Cremă din Carne de Pasăre




SUPĂ-CREMĂ DIN CARNE DE PASĂRE


Ingrediente

- 1 găină mijlocie
- 1 ou
- 1 pahar de smîntînă
- 1 linguriță de făină
- sare
- zarzavat pentru supă
- 1 lingură de unt


Mod de preparate

Se curăță găina, se ține pe flacără pentru ca puful de pe
ea să se ardă, apoi se freacă ușor cu mălai.
Găina, golită de intestine și de măruntaie, se spală cu
apă multă și se pune să fiarbă într-o oală adîncă cu
apă rece.
Se spumuiește supa cînd dă în clocot, se pune la fiert
zarzavatul curățat și spălat și se fierbe în continuare.
Cînd carnea se poate consuma, se scoate găina pe un
platou, se scoate carnea de pe oase și se lasă pieptul
deoparte.
Carnea se trece împreună cu zarzavatul fiert prin mașina
de tocat, apoi se pune din nou la fiert în supă.
Pieptul se taie cubulețe mici și se pune în supă o dată
cu o lingură de unt, sare și un sos de făină cu  apă rece.
Se fierbe supa încă o jumătate de oră, după care se drege
cu ou și smîntînă și se servește fierbinte cu crutoane
de pîine prăjită.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.