Papară cu Mălai




PAPARĂ CU MĂLAI


Ingrediente

- 250 g mălai
- 1 litru lapte
- 200 g brînză de vaci
- sare
- 3 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt
- 1 ceașcă de smîntînă



Mod de preparare


Se pune laptele să clocotească într-un vas adînc, iar
mălaiul se adaugă în ploaie, amestecînd energic cu o
lingură de lemn, pentru ca mălaiul să nu facă cocoloașe.
La fiert se adaugă sarea și zahărul și se micșorează focul.
În timp ce fierbe, amestecul se omogenizează cu lingura.
După 20 minute, se ia vasul de pe foc, se pune brînza, se
amestecă bine, după care se adaugă untul și smîntîna și se
omogenizează amestecul.
Se pune într-o formă la cuptor pentru un sfert de oră, la foc
potrivit.
Se servește tăiată felii groase, eventual acoperită cu smîntînă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.