Orez Milanez




OREZ MILANEZ


Ingrediente

- 200 g orez
- sare
- 1 ceapă
- 50 g unt
- 1/2 l supă
- 200 g friptură rece sau rasol
- 1 lingură bulion de roșii
- pătrunjel verde



Mod de preparare


Se toacă ceapa mărunt, se călește în unt și se lasă
să se înmoaie bine.
Se taie carnea bucăți mici, se călește și ea cu ceapa,
apoi se colorează cu o lingură de bulion de roșii.
Se stinge cu supă de zarzavat și se fierbe pînă se
înmoaie carnea.
Atunci se adaugă orezul dat în clocot separat, se
acoperă cu supă de zarzavat, se sărează și se scade
mîncarea pe plită încinsă, sau pe tablă groasă, ca să
nu se prindă de fundul vasului.
Se servește fierbinte, cu pătrunjel tocat deasupra.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.