Orez cu Stafide




OREZ CU STAFIDE


Ingrediente

- 200 g stafide
- 250 g orez
- sare
- 5 g unt
- 1 litru supă de zarzavat
- pătrunjel tocat


Mod de preparare


Se aleg stafidele, se spală în mai multe ape și se
păstrază într-o farfurie.
Orezul se alege, se spală în mai multe ape și se
călește în unt.
Se amestecă fără întrerupere în cratiță, punînd
cîte puțină supă peste orez.
Cînd orezul se îngălbenește, se adaugă supa de
zarzavat, stafidele și o linguriță de sare și se lasă
să fiarbă pe plita fierbinte sau pe o tablă groasă
pusă deasupra aragazului.
Mîncarea este gata atunci cînd bobul de orez s-a
desfăcut frumos.
Se servește cu pătrunjel tocat deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.