Orez cu Rinichi de Mînzat sau de Porc




OREZ CU RINICHI DE MÎNZAT SAU DE PORC


Ingrediente


- 250 g rinichi de mînzat sau de porc
- 1 litru supă de zarzavat
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- sare
- 250 g orez
- verdeață tocată
- 1 pahar de vin alb
- 3 linguri de oțet
- foaie de dafin
- 1 pahar sos de roșii



Mod de preparare


Se curăță rinichii de grăsime, se taie în două pe lung
și se pun pentru o oră în apă rece.
Se aruncă apa, după care se pun în apă proaspătă,
cu trei linguri de oțet și o foaie de dafin pentru o oră.
Se clătesc în mai multe ape, se taie felii subțiri și se pun
în tigaie să se prăjească în unt.
Se adaugă vinul alb cînd sosul a scăzut, se pune sare și
se fierb încă un sfert de oră, după care se adaugă sosul
de roșii.
Se piperează după gust, se mai scad cîteva minute și se
ia cratița de pe foc.
Orezul se pregătește astfel : se alege, se spală, se călește
în ulei și se fierbe acoperit cu 1 litru supă de zarzavat.
Cînd bobul de orez a înflorit ușor, se pune sare și se mai
fierbe zece minute.
Se răstoarnă orezul cald pe un platou, se adîncește la
mijloc, se pun rinichii și se acoperă totul cu verdeață
tocaă fin.
Se servește imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.