Orez cu Ficăței de Pasăre



OREZ CU FICĂȚEI DE PASĂRE

Ingrediente

- 250 g orez
- 200 g ficăței de pasăre
- sare
- piper măcinat
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată
- 50 g unt
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- 1 lingură supă concentrată
- 1 pahar sos de roșii sau 2 roșii decojite


Mod de preparare


Se alege orezul, se spală mai multe ape și se pune să se călească
într-un vas emailat cu o ceașcă de ulei.
Se adaugă apă caldă din cînd în cînd, pînă bobul de orez înflorește ușor.
Atunci se umple vasul cu apă caldă sau cu 1 litru supă de zarzavat.
Se pune sare, apoi se adaugă o lingură de supă concentrată și cîteva
boabe de piper.
Se fierbe pe o tablă groasă pusă pe ochiul aragazului sau pe plită, la
foc mic, ca să nu se pridă de fundul vasului.
În acest timp se curăță ficățeii de pielițe, se dau în clocot, se aruncă
apa și ficățeii se spală cu apă rece.
Se taie felioare subțiri, se pun în tigaie cu 50 g de unt și se prăjesc.
Se toarnă peste ficăței un pahar de vin alb și se mai lasă un sfert
de oră.
Se adaugă apoi sare, sos de roșii, verdeață tocată și puțin piper măcinat,
se mai lasă pe foc zece minute și se trage cratița pe marginea plitei.
Orezul se pune pe un platou, se face o adîncitură în mijloc, se răstoarnă
ficățeii și se servește mîncarea imediat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.