Orez cu Ciuperci




OREZ CU CIUPERCI


Ingrediente


- 1 cană de orez
- 200 g ciuperci
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 50 g de unt ( două linguri )
- verdeață tocată
- 2 cepe
- 2 linguri de cașcaval ras



Mod de preparare


Se alege orezul, se spală în mai multe ape, se pune
să se călească ușor în ulei fierbinte.
Se lucrează la foc mic.
Se adaugă apă caldă sau supă de zarzavat peste orez,
în timp ce se călește în ulei, ca să nu se prindă de vas.
Pentru o cană de orez de 250 g e necesar 1 litru de apă.
Se adaugă sare și cîteva boabe de piper la fiert.
Se fierbe la foc mic, mișcînd cratița din cînd în cînd.
Dacă se umblă cu lingura în orez, bobul pleșnește și
mîncarea capătă un aspect urît.
Separat se curăță și se spală ciupercile, se taie felii subțiri
și se pun într-un vas emailat să scadă.
Înainte de a căli ciupercile, se poate căli o ceapă în unt.
În amestecul de ceapă și ciupercile se pune sare.
Se lucrează cu vasul acoperit, la foc mic.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă verdeață
tocată mărunt și puțin piper măcinat.
Se răstoarnă orezul pregătit pe un platou, iar la mijlocul
său se face o adîncitură în care se pun ciupercile.
Se rade cașcaval deasupra și se servește totul cald.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.