Mămăligă Țărănească




MĂMĂLIGĂ ȚĂRĂNEASCĂ


Ingrediente

- 300 g mălai
- 1 litru apă rece
- 1 lingură de sare
- 1 linguriță de unt



 Mod de preparare


Se pune apa să fiarbă și cînd este caldă bine, se adaugă
mălaiul în ploaie.
Se amestecă continuu cu făcălețul în ceaun, se pune
sarea și se lasă să fiarbă jumătate de oră la foc mic.
Se amestecă din cînd în cînd, pentru ca mămăliga să
nu se afume sau să se prindă de fundul ceaunului, se
adaugă untul cînd este aproape fiartă și se mai fiarbe puțin.
Se răstoarnă pe un fund de lemn sau pe o farfurie mare
și se servește caldă lîngă mîncăruri tradiționale ca : ciulama
de ciuperci, hribi cu usturoi, varză călită cu ciolan afumat,
sărmăluțe, tocăniță etc.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.