Mămăligă la Cuptor cu Costiță Afumată





MĂMĂLIGĂ LA CUPTOR CU COSTIȚĂ AFUMATĂ


Ingrediente

- 300 g mălai
- 1 litru apă
- sare
- 200 g costiță afumată
- 100 g brînză de burduf
- usturoi
- 50 g unt



Mod de preparare


Se pregătește mămăliga ca în rețeta anterioară, lăsînd să
fiarbă un sfert de oră la foc mic.
Se ia ceaunul de pe foc și se pune un strat de mămăligă
caldă pe fundul unei tăvi unse cu o lingură de unt.
Deasupra se pune un strat de feliuțe de costiță afumată,
se acoperă cu un strat de mămăligă, peste care se adaugă
restul de unt.
Se introduce forma în cuptorul cald și se coace la foc potrivit
o jumătate de oră.
După gust, peste costiță se poate pune puțin mujdei de usturoi,
atunci cînd se servește mîncarea.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.