Mămăligă ,,Jandarm”




MĂMĂLIGĂ ,,JANDARM”


Ingrediente

- 300 g mălai
- 1 găină mare, grasă
- sare


Mod de preparare


Se curăță găina, se golește de intestine, se pîrlește pe foc viu,
apoi se spală în apă rece.
Se pune să fiarbă într-o oală mare, plină cu apă rece.
Se fierbe descoperit cîteva ore, iar cînd carnea se desprinde
de pe os, se ia oala de pe foc.
Se strecoară zeama în care a fiert, se pune în ceaun 1 litru de
zeamă și se adaugă mălaiul proaspăt cernut, înainte de a clocoti.
Se fierbe la foc mic o jumătate de oră, amestecînd în ceaun cu o
lingură de lemn, ca să nu se prindă.
Sare se pune la fiertul păsării, dar se mai adaugă, dacă e nevoie,
atunci cînd se pune mălaiul.
Mămăliga se rostoarnă pe o farfurie cît este moale.
Se servește caldă, cu carne de pasăre și mujdei de usturoi.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.