Mămăligă cu Smîntînă la Cuptor




MĂMĂLIGĂ CU SMÎNTÎNĂ LA CUPTOR


Ingrediente


- 300 g mălai
- sare
- 1 litru de apă sau lapte
- 200 g brînză sărată
- 200 g brînză de vaci
- 1 cană de smîntînă
- 50 g unt



Mod de preparare


Se face mămăligă în apă sau lapte dulce, care se fierbe
la foc moale un sfert de oră.
Se amestecă cu o lingură sau cu făcălețul în ceaun pînă
cînd compoziția se desprinde ușor de pe pereți.
Se ia ceaunul de pe foc și se așază, într-o formă unsă cu
o lingură de unt, un strat de mămăligă.
Se pune deasupra brînza sărată, apoi iar un strat de mămăligă
și, deasupra ei, brînză de vaci.
Se încheie operația cu un strat de mămăligă și se introduce
forma în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră, la foc potrivit.
La mijloc timpului de coacere, se scoate forma din cuptor, se
adaugă restul de unt și o cană plină de smîntînă.
Se continuă coacerea.
Se servește fierbinte, cu ochiuri romînești puse pe fiecare
porție de mămăligă.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.