Mămăligă Boierească




MĂMĂLIGĂ BOIEREASCĂ


Ingrediente

- 300 g mălai
- 1 litru lapte dulce
- 3 linguri de smîntînă
- sare


Mod de preparare


Se pune o cană de apă să fiarbă în ceaun.
Mălaiul cernut proaspăt se pune să fiarbă cînd apa este numai călduță.
Se amestecă cu o lingură de lemn, pînă cînd mălaiul se
îngroașă bine.
Atunci se adaugă laptele dulce, se amestecă continuu ca să se
încorporeze bine.
Se sărează și se lasă să fiarbă la foc mic pînă cînd mămăliga arată
ca o cremă.
Atunci se adaugă smîntîna ( se poate adăuga și unt ), se amestecă
bine și se scoate mămăliga pe farfurie.
Se servește lîngă friptură de pui, cu mujdei de usturoi.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.