Mălai cu Dovleac




MĂLAI CU DOVLEAC


Ingrediente

- 500 g mălai
- 500 g dovleac
- 500 g făină
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 200 g zahăr
- drojdie de bere cît o nucă
- coajă rasă de lămîie


Mod de preparare


Se curăță dovleacul de coaja groasă, se pune să fiarbă cu apă rece
cît să-l acopere, tăiat felii groase, sau cubulețe potrivit de mari.
În acest timp se freacă drojdie cu o lingură de zahăr pînă devine
lichidă.
Separat, se pune o lingură de făină într-un castron, se opărește
cu lapte cald și se amestecă bine cu drojdia.
Se lasă să crească puțin pe marginea plitei.
Se cerne făina și se pune într-un castron adînc.
Se adaugă mălaiul cernut proaspăt, se pune o linguriță de sare
peste amestec, apoi se subțiază cu zeamă în care a fiert dovleacul.
Se adaugă drojdia, apoi zahărul și coaja rasă de lămîie.
Se bate amestecul ( care e subțire ca o smîntînă ) cu o lingură de
lemn, cel puțin un sfert de oră.
Se lasă la dospit o jumătate de oră, se răstoarnă apoi compoziția
într-o formă unsă cu ulei și se introduce forma în cuptorul fierbinte.
Se coace mălaiul aproape o oră, la foc potrivit.
Cînd amestecul de mălai și făină este omogen, se adaugă bucățile
de dovleac, care se coc împreună cu restul compoziției.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.