Griș cu Lapte și Sirop de Fructe




GRIȘ CU LAPTE ȘI SIROP DE FRUCTE


Ingrediente

- 1 litru lapte nefiert
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri de zahăr
- 1 pahar de sirop de fructe




Mod de preparare


Se pune laptele la fiert și cînd clocotește se adaugă grișul
în ploaie.
Se pune sarea, se lasă să fiarbă un sfert de oră la foc mic,
amestecînd în vas, ca să nu se prindă de fundul lui, se adaugă
zahărul și se mai clocotește 1 minut.
Se ia vasul de pe foc, se răstoarnă grișul într-un castron umeziu
cu apă și se lasă la rece.
Se servește tăiat felii, cu mult sirop de fructe pus deasupra.
Grișul se poate parfuma cu vanilie, după ce a fiert.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.