Găluște de Griș Pentru Supă




GĂLUȘTE DE GRIȘ PENTRU SUPĂ



Ingrediente


- 1 ou
- 3 linguri de griș
- sare


Mod de preparare


Se spală oul, se sparge într-o farfurie adîncă și se bate cu
o furculiță pînă cînd arată ca o spumă.
Se pune grișul în ploaie, continuînd operația de batere pînă
în momentul în care grișul se desprinde de pe furculiță.
Atunci se ia cu lingurița sau cu lingura mare din compoziție,
se lasă găluștele în supa fierbinte, dar care nu clocotește, și
se fierb acoperit.
Pentru ca găluștele să fie pufoase, se poate adăuga în compoziție
puțin unt.
Se pun să fierbă imediat ce compoziția este gata, deoarece astfel
se întăresc.
Se fierb acoperit douăzeci de minute.
Cînd se lasă la fundul oalei, găluștele sînt gata.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.