Crochete de Orez




CROCHETE DE OREZ


Ingrediente

- 1 ceașcă mare de orez
- 1/2 l apă
- 1 pahar de smîntînă
- 2 linguri de unt
- 4 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- 3 - 4 linguri de pesmet



Mod de preparare


Se alege orezul, se spală în mai multe ape și se pune la
fiert cu 1/2 litri de apă caldă.
Se mișcă vasul în care fierbe, se lasă să înflorească
bobul bine, după care se ia vasul de pe foc.
Se răcește ușor, se adaugă smîntîna, untul, trei ouă
bătute spumă și sare.
Se omogenizează amestecul, apoi se modelează cu
mîna umedă crochete lungi.
Se trec crochetele prin ou bătut și pesmet și se prăjesc
în ulei încins.
Se servesc cu legume sote sau cu friptură de pasăre.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.