Crochete de Griș




CROCHETE DE GRIȘ


Ingrediente

- 1 litru de lapte dulce nefiert
- 200 g de griș
- 2 ouă crude
- 2 linguri de unt
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 3 linguri de pesmet



Mod de preparare


Se pune laptele la fiert și cînd dă în clocot se adaugă
grișul în ploaie.
Se fierbe la foc mic, amestecînd încet ca să nu se prindă.
Se adaugă o linguriță de sare și 2 linguri de unt.
Grișul se ia de pe foc după un sfert de oră de fierbere
neîntreruptă, se răcește punînd vasul într-o cratiță cu apă rece,
se adaugă două ouă bătute spumă și se amestecă bine.
Se întinde un strat gros pe o planșetă unsă cu ulei, din care
se taie batoane lungi de 4 - 5 cm, se trec prin pesmet și se
prăjesc în ulei încins.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.