Ciorbă Pescărească




CIORBĂ PESCĂREASCĂ


Ingrediente

- 1 kg pește mărunt
- 1 kg pește mare
- 2 cepe
- 1 fir de praz
- usturoi
- 1/2 roșii decojite
- sare
- piper
- 2 linguri de ulei


Mod de preparare

Se curăță peștele mărunt și se pune la fiert cu apă caldă.
Peștele mare se curăță de solzi, se taie bucăți mari și se
sărează puțin.
Se lasă să stea pe o farfurie mare timp cît fierbe peștele mic.
Se strecoară zeama în care a fiert peștele mărunt, se pune în
ea orezul să fiarbă, apoi se adaugă după zece minute ceapa
tocată mărunt, prazul tăiat fîșii subțiri, usturoiul tocat și
roșiile decojite, tăiate felii subțiri.
Se potrivește supa de sare, se pun la fiert cîteva boabe de piper
și, după ce orezul s-a înmuiat, se pune la fiert și peștele mare.
Se oprește focul după zece minute de fierbere domoală, se
presară deasupra pătrunjel verde tocat fin și se servește supa
caldă, acrită doar cu roșiile care au fiert cu restul ingredientelor.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.