Ciorbă a la Grec



CIORBĂ A LA GREC


Ingrediente

- 1/2 carne de vacă
- 1 l apă rece
- zarzavat de supă
- 2 linguri de orez
- 1 ou
- 1 cană de smîntînă
- 1 lămîie
- sare


Mod de preparare


Se spală carnea, se taie bucăți și se pune să fiarbă într-un
litru de apă rece.
Se spumuiește cînd dă în clocot, se lasă să fiarbă la foc
mic, cu oala acoperită, pînă cînd carnea se înmoaie bine.
Atunci se pune zarzavat de supă curățat și spălat și se lasă
să fiarbă în continuare.
Cînd zarzavatul a fiert, se scoate și se lasă pe farfurie ca
să se folosească ca garnitură la un fel de mîncare.
În supă se pune orezul fiert separat, se acrește cu zeama de
la o lămîie, se dă în clocot și se potrivește de sare.
Se drege cu o cană de smîntînă bătută împreună cu un ou crud.
Se servește fierbinte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.