Ciorbă din Carne de Berbec




CIORBĂ DIN CARNE DE BERBEC


Ingrediente

- 1/2 kg carne de berbec
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- verdeață tocată
- 1 lingură de bulion
- 1/2 zeamă de varză
- sare
- frunze de țelină verde
- 100 g tăiței


Mod de preparare

Se taie carnea bucăți, se pune la fiert și se lasă să dea în clocot.
Se spumuiește, se acoperă oala și se lasă să fiarbă pînă cînd
se înmoaie carnea.
Atunci se adaugă zarzavatul și ceapa tăiate fideluță, se mai lasă
la foc mic încă o jumătate de oră, după care se pun tăițeii fierți
separat și clătiți cu apă rece.
Se acrește ciorba cu zeamă de varză clocotită, se pune verdeață
tocată deasupra și se potrivește de sare.
Se mai lasă să fiarbă zece minute, după care se ia oala de pe foc.
Mîncarea se colorează cu o lingură de bulion de roșii.
Se servește caldă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.