Ciorba de Fasole Boabe



CIORBA DE FASOLE BOABE


Ingrediente

- 1/4 kg fasole boabe
- 1 păstîrnac mare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- usturoi
- 1/4 kg corcodușe verzi sau aguridă ( strugure înainte de coacere, cu gust acru )
- sare
- leuștean
- bulion de roșii
- 1 lingură de ulei


Mod de preparare


Se alege fasolea, se spală și se lasă în apă rece cîteva ore,
după care se aruncă apa.
Se pune apă proaspătă, se dă în clocot, se aruncă apa clocotită,
apoi se umple oala cu apă rece.
Se potrivește focul și se lasă să fiarbă cel puțin o oră,  după ce
s-a pus peste fasole puțină sare.
Dacă bobul de fasole este puțin moale, se adaugă zarzavatul
curățat și spălat, dar netăiat.
Păstîrnacul se pune la fiert o dată cu fasolea, deoarece prin
fierbere îndelungată aceasta dă gust mîncării dulceață și gust
deosebit de bun.
Se adaugă o roșie decojită și tăiată felii subțiri și o lingură de
ulei cînd mîncarea este gata.
Se acrește ciorba cu corcodușe fierte și zdrobite bine.
Strecurate prin tifon.
Se mai dă un clocot cu sarea necesară, se presară deasupra leuștean
tocat mărunt și se ia oala de pe foc.
Ciorba de fasole se servește, de obicei, rece, cu ceapă verde
și mămăliguță caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.