Ciorbă de Fasole Boabe cu Suc de Roșii



CIORBĂ DE FASOLE BOABE CU SUC DE ROȘII


Ingrediente

- 1/4 fasole boabe
- 1 legătură frunze de țelină
- sare
- 1 l suc de roșii
- 1 păstîrnac
- 1 lingură de supă concentrată
- 1 ceapă
- ulei


Mod de preparare

Se alege fasolea grasă, pestriță, care se ține la înmuiat
în apă rece cîteva ore, apoi se clocotește și se limpezește
cu apă rece.
Se pune să fiarbă împreună cu un păstîrnac curățat și
spălat și o ceapă întreagă.
Se fierbe la foc mic o oră, se sărează și se continuă
fierberea dacă este nevoie.
La fiert se adaugă o lingură de supă concentrată pentru
a da gust bun mîncării.
Cînd fasolea este fiartă și bobul se desface ușor la apăsare,
se adaugă 1 litru de suc de roșii, frunze de țelină tăiate mărunt
și uleiul.
Se mai dă un clocot un minut, după care se ia oala de pe foc.
Ciorba aceasta se servește rece, cu ceapă alături.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.