Ciorbă de Fasole Boabe cu Gogonele Murate



CIORBĂ DE FASOLE BOABE CU GOGONELE MURATE


Ingrediente

- 1/4 kg fasole
- 3 - 4 gogonele murate
- 1/2 litru zeamă de gogonele
- leuștean
- 1 lingură de ulei
- 1 morcov
- 1 ceapă
- sare
- cimbru
- 1 păstîrnac

Mod de preparare


Se spală fasolea, se lasă cîteva ore în apă rece, apoi se
dă în clocot și se aruncă apa.
Se umple oala cu apă rece și se pune fasolea să fiarbă cu
păstîrnacul curățat și spălat.
Se adaugă puțină sare de la începutul fierberii, pentru ca
boabele să rămînă întregi.
Cînd fasolea s-a înmuiat ușor, se adaugă zarzavatul tăiat
și o crenguță de cimbru.
Se continuă fierberea pînă cînd morcovul se poate consuma,
după care se acrește ciorba cu zeamă de gogonele care a
fiert împreună cu trei gogonele murate ( tocate ), cel puțin
un sfert de oră.
Ciorba se parfumează cu leuștean tocat și se adaugă o lingură
de ulei o dată cu zeama de gogonele.
Ciorba aceasta se servește rece, cu mămăliguță caldă și ceapă de apă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.