Ciorbă de Dovlecei sau Castraveți



CIORBĂ DE DOVLECEI SAU CASTRAVEȚI

Ingrediente


- 4 - 5 dovlecei mijlocii sau castraveți
- 1 ceașcă de orez
- 1 ceapă
- 3 morcovi tineri
- 1 kg de roșii decojite
- cîteva linguri de ulei
- 1 linguri de supă concentrată
- verdeață tocată mărunt



Mod de preparare

Se curăță dovleceii sau castraveții de coajă albă de
deasupra, se taie pe lung și se golesc de semințe,
apoi se taie cubulețe mici.
Dovleceii sau castraveți se pun la fiert cu 1 l de apă
caldă împreună cu morcovii tăiați fideluță și ceapă
tocată mărunt.
Se fierbe totul acoperit, la foc mic, cu puțină sare.
Dovleceii sau castraveți fierb într-o jumătate de oră.
Se adaugă în supă orezul fiert separat, apoi roșiile
decojite și tăiate felii subțiri.
Se potrivește de sare și se mai fierb legumele
împreună zece minute, după care se adaugă cîteva
linguri de ulei și verdeață tocată mărunt.
Ciorba se servește caldă, dar este bună și rece.
Pentru a mări calitatea nutritivă a mîncării, se poate
pune la fiert o lingură de supă concentrată.




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.