Ciorbă de Dovlecei cu Smîntînă sau Iaurt



CIORBĂ DE DOVLECEI CU SMÎNTÎNĂ SAU IAURT


Ingrediente

- 4 - 5 dovlecei mijlocii
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- sare
- 1 țelină
- 1 ceașcă mică de orez
- 1 borcan de iaurt
- verdeață tocată
- ulei
- 1/2 kg roșii decojite



Mod de preparare

Se curăță dovleceii, se taie pe lung și se curăță de semințe.
Se taie cuburi mici, care se pun la fiert cu 1 litru de apă
caldă, împreună cu țelina, morcovii și ceapa tăiate felii
subțiri.
Se acoperă și se fierb încet o jumătate de oră, după care
se adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri.
Se potrivește de sare, se mai fierb legumele zece minute,
după care se ia oala de pe foc.
Se drege ciorba cu iaurt bătut sau cu o cană de smîntînă
acrișoară.
Ciorba se poate pregăti fără roșii.
Se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.