Ciorbă de Cartofi




CIORBĂ DE CARTOFI


Ingrediente

- 1/2 cartofi
- 6 fire de ceapă verde
- 6 căței de usturoi
- 1/2 zeamă de varză
- 2 roșii
- 1 ardei gras
- sare
- 2 ouă crude
- leuștean
- cimbru


Mod de preparare

Se curăță cartofii și se pun să fiarbă în apă caldă.
După un sfert de oră se adaugă ceapa și usturoiul
împreună cu ardeiul, tăiate felii subțiri.
Se continuă fierberea o jumătate de oră la foc mic,
acoperit.
Se potrivește de sare după ce s-a acrit cu zeama de
varză dată în clocot.
Roșiile se decojesc, se taie felii subțiri și se pun să
fiarbă zece minute, o dată cu cimbrul, în supa fierbinte.
Cînd ciorba este gata, se parfumează cu leuștean tocat
mărunt și se drege cu ou bătut.
Ciorba se servește caldă, sau rece, cu mămăliguță caldă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.