Ciorbă de Carne Afumată cu Tarhon




CIORBĂ DE CARNE AFUMATĂ CU TARHON


Ingrediente

- 1 kg ciolan afumat de porc
- 1 ceapă
- 2 linguri de oțet
- sare
- 1 legătură de tarhon
- 2 linguri de orez
- 1 ou
- 1 pahar de smîntînă
- 1 țelină
- 1 morcov


Mod de preparare


Carnea afumată se ține în apă rece cîteva ore, se taie cu un
cuțit sau cu o toporișcă, se spală în multă apă rece și se
pune la fiert în apă cît s-o acopere.
Se fierbe descoperit pînă cînd carnea se desprinde de pe os,
se scoate și se curăță.
Se pune înapoi în oală, cu zarzavatul și ceapa tocate mărunt,
se mai fierb împreună douăzeci de minute, după care se
acrește ciorba cu oțet desfăcut într-o ceașcă de apă caldă.
Mîncarea se parfumează cu tarhon tocat mărunt care se pune
la fiert o dată cu orezul și legumele.
Se drege cu ou bătut cu smîntînă și supă fierbinte.
Se servește fierbinte, cu ardei iute alături.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.