Ciorbă de Carne Afumată cu Fasole Boabe




CIORBĂ DE CARNE AFUMATĂ CU FASOLE BOABE


Ingrediente

- 1/4 kg fasole boabe
- 1/2 kg ciolan afumat
- 1 ceapă
- 1/2 zeamă de varză
- leuștean
- 1 morcov
- 1 lingură de bulion



Mod de preparare


Se alege fasole, se spală cu apă rece și se lasă în apă rece cîteva ore.
La fel se procedează cu ciolanul afumat, care se ține în apă rece ca
să piardă mirosul de fum.
Se dă fasolea în clocot, se aruncă apa și se umple oala cu apă rece.
Se pune la fiert împreună cu ciolanul afumat, care a dat în clocot
separat și a fost spălat apoi cu apă rece.
Se fierbe la foc mic pînă cînd fasolea se înmoaie ușor.
Pentru ca boabele de fasole să nu se desfacă, se pune puțină sare la fiert.
Se toacă ceapa mărunt, morcovul se taie fideluță, se pun peste
fasole și se lasă să fiarbă la foc mic.
Se scoate carnea, se curăță de pe os, se aruncă osul și se pune carnea din
nou în oală, se acrește ciorba cu zamă de varză acră, dată în clocot separat.
Se pune o crenguță de leuștean sau o crenguță de cimbru, după care
se ia oala de pe foc.
Ciorba se servește caldă, colorată cu o lingură de bulion pus o dată
cu zeama de varză.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.