Ciorbă de Burtă




CIORBĂ DE BURTĂ


Ingrediente

- 2 kg burtă
- 1 kg de oase de porc
- zarzavat de supă
- 1 ceapă
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri de oțet


Mod de preparare


Burta spălată bine în mai multe ape reci, se curăță cu lama
ascuțită a unui cuțit, după care se taie felii mari și se pune
la fiert în multă apă rece.
Se fierbe descoperit, împreună cu oasele de porc sau un
rasol de vită, cîteva ore.
După o oră de la început timpului de fierbere, se adaugă
zarzavatul de supă curățat și ceapa tăiată în două.
Cînd burta este fiartă, se scoate, se taie felii, se pun în farfurie
și se acoperă cu zeama în care a fiert.
Ciorba se acrește cu oțet după gust, se potrivește de sare
și se servește dreasă cu puțin gălbenuș de ou.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.